Muutama katkelma kirjasta:

 

Luvusta 1:

 

”Lähekkö Jaana tonne Raatsan konkiin? Mennään vähä ilta-ajelulle Kauppa-Hämeen liukuportailla”, Kilju aloittaa. Taustalla Jusu vetelee luu pihalla röökistään savuja ja hymyilee. Tottahan hän jo tietää, kenen ilta-ajelu tämän kisan on voittava.

”Taitaa olla sun liukuportaas umpeen ruostunu”, Jaana hihittää vastauk­seksi.

Kilju vakuuttaa: ”Kyl ne siitä liikkeelle nytkähtää, kun mä isken ku Fon­zie nyrkillä siihen kylkeen. Eikö vittu olis romanttista ajella liukkareilla tähti­taivaan alla?”

”Joopa joo. Se on pienestä kiinni, ettei täällä ala taas sataan”, tyttö kier­telee.

”No lähe ees tieteen nimissä. Katotaan pitääkö se väite paikkansa, että öisin liukuportaat kelataan takasin alkuun.”

 ”Kyl mä taidan kuule valita ton Buickin, etten mä kastu. Mä lupailinkin oikeestaan jo lähtee tuon letukkakundin kyytiin”, Jaana vastaa, vaikkei mitään ollut vielä luvannutkaan. Onhan toki Raatihuoneen käytävässä Tampereen ainoat ulkoliukuportaat, muttei se sentään mikään maailmanpyörä ollut – pikemminkin kummitusjuna tähän aikaan illasta.

 

Luvusta 6:

 

Bailaaminen siis jatkuu kuin mitään ei olisi tapahtunut – sen sijaan lä­histöllä näyttäisi kohta tapahtuvan paljonkin. Repa huomaa sivusilmällä, miten punkkareita alkaa kerääntyä Frankin ja Härski-Arskan läheisyyteen. Frankin ted­dytakki ja läskipohjakengät ovat selvästi heille liikaa. ”Näättekö mitä tuolla on viriämässä?” Repa huomauttaa muille. ”Toi punkkarilauma osoittelee Frankia, ja selvästi hautoo jotain sakinhivutusta.”

 

Luvusta 16:

 

...Vanha tuttu saari jää nyt näkemättä, mutta vain hullu olisi tässä tilanteessa jatkanut jääräpäisesti sinne.

”Jumalaut mikä fiftiesgimma toi yks on!” Pete intoaa kiikareidensa takaa. ”Upee valtava poninhäntä ja käärityt farkun lahkeet; just niin kun pitää ollakin tehdäkseen meikäläiseen vaikutuksen! Se on mulle varattu!”

Repa nielee kiukkua: ”Ei helvetti, helppohan sun on ainoilla kiikareilla paras lilli valita.”

”Turpa kiinni ku amiraali puhuu. Eikä noissa muissakaan mitää valittamista oo – ainakaan paljoo”, Pete piruilee.

 

 

Ja mihinkähän nämäkin tapaukset johtavat?  Se selviää kun hankit kirjan esim. joistakin näistä:

http://www32.jimdo.com/app/s9b561fb04f4ce78f/p482521c750503ff7/